canlı destek

Deprem Nedeniyle 2023 Proje Dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği İlanında Güncelleme

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi nedeniyle 15 Şubat 2023'te başlayacağı ilan edilen 2023 Proje Dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği başvuru takviminin Üniversitemiz Değişim Programları Komisyonu kararıyla değiştirildiği 9 Şubat 2023 tarihli ilgi sayılı yazı ile bildirilmiştir.
Takvime göre başvurular 20 Şubat 2023 saat:08.00'da başlayacak olup 6 Mart 2023 17.00'da tamamlanacaktır. Anlaşmaların güncel listesi 17 Şubat 2023 tarihinde ilan edilmiştir. Koordinatörlüğümüzün Uygunluk Kontrollerini gerçekleştirmesinden sonra uygunlukların ilanı ve birimlere gönderim tarihi 13 Mart 2023 olarak belirlenmiştir.
Değişim Programları Komisyonunun 16 Şubat 2023 tarihli kararı ile takvim değişikliğine gidilmeksizin, 2023 Proje Dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Yabancı Dil Sınavları (yazılı ve sözlü) online yapılacaktır. Ayrıca Türkiye Ulusal Ajansının 14 Şubat 2023 tarihli "Yükseköğretim Kurumları İçin Ülkemizin 10 İlini Etkileyen Deprem Felaketi Nedeniyle Erasmus+ Yükseköğretim Ka103/Ka131 Öğrenci/Personel Hareketlilik Faaliyetlerine İlişkin Esneklik Ve Uygulamalar" belgesi gereği ilana "Birinci ve ikinci derece akrabaları veya kendileri, depremden etkilenen 10 ilde (Adana  Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa) ikamet etmekte olan öğrencilere +10 puan verilmesi" ölçütü eklenmiştir.
Uygunluk Kontrolüne göre yabancı dil yazılı sınavına girecek öğrenciler, 14 Mart 2023 tarihinde online sınava katılacaklardır. Yazılı sınav İngilizce ve Almanca için iki farklı oturumda yapılacak olup öğrencilerin oturum bilgileri ve sınav kuralları, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından ilan edilecektir. 17, 20 ve 21 Mart 2023 (Cuma, Pazartesi ve Salı) tarihinde yapılacak olan Yabancı Dil Konuşma Düzeyi Tespit Sınavı da online gerçekleştirilecektir. Sınav platformu ve saati başvuran öğrencilere Fakülte/Enstitü Koordinatörlerince duyurulacaktır.
Güncellenmiş bilgileri ile birlikte ilan takvimi ve detayları international.ege.edu.tr adresinde yayımlanmıştır. Ulaşmak için tıklayınız